Mercuriusplein 2   ◾   2685 LP  Poeldijk   ◾   (0174) 61 48 48   ◾   info@nederwerk.nl  
Home Nieuws Bedrijfsfilm Kijkje in de werkplaats Ervaringen van klanten In de Media Nederwerk steunt...
Algemene monumenten Familie grafmonumenten Kelderzerken Columbarium gedenkplaten Exclusief grafmonument Keien en zuilen Glas en RVS Urnen en Urnengraf Accessoires Budgetmonumenten Gedenkkeitjes
Kwaliteit voor
         een reële prijs

Bijzonder grafmonument

De professie die ik uitoefen vraagt begrip, inlevingsvermogen en creativiteit. Immers het eerbetoon wat de nabestaanden komen uitzoeken moet kenmerkend zijn voor het leven wat hun overleden dierbare heeft geleefd.

Onlangs heb ik een grafmonument mogen ontwerpen en fabriceren voor een man die midden in het leven stond. Een grote passie van hem was zijn Westlandsche veilingschuit waarmee hij regelmatig door sloten voer. Hij was hovenier van beroep en had al diverse jaren een natuurstenen plaat op zijn opslag liggen. Wanneer iemand vroeg of deze te koop was, antwoordde hij dat dit niet geval was en grapte dat deze steen op een dag dienst zou doen als zijn grafmonument. Na overleg met zijn kinderen is hierop besloten dat er een stuk verzaagd zou worden welke een plekje zou krijgen in het liggende gedeelte van het monument. Om het geheel nog persoonlijker te maken is hierin het motief gegraveerd van zijn eigen straatje waar hij menig jaar overheen gelopen heeft. Uiteraard mocht de veilingschuit niet ontbreken, deinend in de golven siert deze de staande steen. De bekapte buitenzijden van zowel het bandenstel als de staande steen staan symbool voor het ruwe bolster, blanke pit karakter wat hij had. Extra wrang maar anderzijds ook dankbaar is het feit dat ik deze persoon heel goed gekend heb. Zo nu en dan kijk ik even naar boven en til ik mijn flesje bier met een proostgebaar richt hemel en hoop van harte dat hij er eentje meedrinkt met me.
Rust zacht kerel......
 

Nederwerk Grafmonumenten & Onderhoud
Mercuriusplein 2
2685 LP  Poeldijk
(0174) 61 48 48
Openingstijden showroom
Maandag - vrijdag13.OO - 17.OO uur
Zaterdag9.OO - 13.OO uur
Alle rechten voorbehouden. Op alle aanbiedingen zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing.